adaugare anunt
Termeni şi conditiiANPCRefero Group

Carte / Roman Ochii Maicii Domnului de Tudor Arghezi

Preţ
CONTACT
mie place

Descriere

Vand CARTE OCHII MAICII DOMNULUI DE TUDOR ARGHEZI in stare buna, fara defecte sau alte urme, nerupta, nemazgalita. Coperta are unele pete datorita vechimii, insa interiorul este in stare foarte buna.

DESCRIERE

Lunga naratiune a lui Arghezi este expresia unui lirism fantastic. Senzationalul intamplarilor din care se compune viata lui Vintila Voinea este ilogicul simbolic al existentei fenomenale, dincolo de a carei fantasmagorie aflam unitatea spiritului. Dupa cum sarmanul Diodis este masca unui mit liric sub care seascunde viziunea eminesciana a existentei, tot astfel, cartea lui Arghezi corespunde unui mit poetic incorporat in operele sale anterioare.

In "Ochii Maicii Domnului", Arghezi isi corespunde siesi, adica ne regasim intr-un mit liric cioplit in Cuvinte potrivite, in Icoane de lemn, in Poarta neagra si chiar in Tablete din tara de Kuty, ceea ce nu inseamna ca Arghezi se copiaza, fiindca marea sa inventie globala ii innoieste expresia unor intuitii fundamentale constante. Daca din compozitia interna a cartii pare ca exista ceva fragmentat, ca un fel de inlantuire de tablete, explicatia o gasim in acea intentie secreta de a alcatui un roman.

Numar pagini: 229

Editura Eminescu

Vand mai multe carti (beletristica straina si romaneasca, carti de scoala, manuale, reviste), iar daca doriti va pot trimite o lista cu acestea. CONTACTATI-MA!

Daca cumparati mai multe produse, ofer si REDUCERI! Pentru a vedea toate produsele mele, CONTACTATI-MA, intrucat nu le am pe toate pe Olx!